Startsida
Aktiviteter
Personal
Kontakt
Galleri
Hitta till oss
SamarbetspartnerForsränning

Forsränning i Västerdalälven lämpar sig såväl för nybörjare som för de som provat forsränning tidigare. Forsarna som vi ränner ligger i Björbo, Dalarna och erbjuder både lätt och svår forsränning. Valet av tur bestäms slutligen av vädrets makter och våra professionella guider som alla är välutbildade och har arbetat som forsränningsguider i många år. Säkerheten kommer alltid först.

 Observera att all forsränning sker på egen risk

Ni byter om till våtdräkt på startplatsen uppströms forsnacken. Därefter utrustas ni med hjälm, flytväst och våtskor. Slutligen får ni en grundlig säkerhetsgenomgång och träning i paddelteknik innan ni ger Er ut i forsen.

Forsbeskrivning:
Fänforsen är en vild och strid forssträcka som med en längd på 900 meter och en fallhöjd på 9 meter räknas till den största älvforsen söder om Norrland. 


Kärringforsen med sina 1300 meter och en fallhöjd på 5 meter består av tre etapper. Första etappen är mest krävande medan de efterföljande etapperna ger utrymme för lek och upptåg. Forsränning i Kärringforsen kan vara ett bra alternativ för familjen.

Svårighetsgradering: 2-3


Följande utrustning ingår: Våtdräkt, våtskor, hjälm, flytväst, paddel.

Medtag: badkläder, handduk och torra kläder. Vid kall väderlek kan ett superunderställ vara bra att ta med.

Längd: Uppskattad tid 3 h varav 1,5 i båten. Våra forsränningsturer sker i huvudsak på helgerna men ring och hör med bokningen om ni önskar forsränna en vardag.

Åldersgräns: Minimum 12 år/15 år beroende på vattenföring i älven. Vid forsränning i Fänforsen gäller alltid 15 års åldersgräns.

Pris: 800 kr/person (2019 års pris)


© Västerdala Fors & Äventyr